Caracteristici Produse

Va prezentam un video tutorial care va explica: cum se introduc caracteristicile produselor in Prestashop.

Caracteristicile produselor in platforma prestashop sunt proprietati ale produselor care raman aceleasi indiferent de variatiile sau combinatiile acestora.

Acestea pot fi definite in sectiunea Catalog produse > Caracteristicile produsului.
Aici aveti o lista cu toate caracteristicile introduse deja, iar pentru a adauga o caracteristica noua in Prestashop, in partea de sus, dreapta a paginii aveti un buton de adaugare.


Adaugarea unei caracteristici noi.

Pentru a adauga o caracteristica noua in Prestashop, in partea de sus, dreapta a paginii aveti un buton de adaugare

 1. Denumirea caracteristicii (de exemplu, materialul din care sunt confectionate produsele se va introduce ca : Material)
 2. URL-ul caracteristicii. Atunci cand Blocul de Navigare in Straturi (Layered Navigation Block, filtrarea) este activat, aici ii puteti da caracteristicii un URL care sa il reprezinte cat mai bine. In cazul in care acest camp este lasat gol, atunci Prestashop va folosi automat denumirea caracteristicii.
 3. Titlu Meta. Atunci cand Blocul de Navigare in Straturi este activat, aici ii puteti da un titlu meta, titlul paginii asa cum va apare in tab-ul browserului sau in rezultatele din motoarele de cautare. In cazul in care acest camp este lasat gol, atunci Prestashop va folosi automat denumirea caracteristicii.
 4. Indexare de catre motoarele de cautare. Aici vi se ofera posibilitatea de a lasa sau nu motoarele de cautare sa indexeze pagina acestei caracteristici.
 5. Salvare - nu uitati sa salvati detaliile caracteristicii nou configurate.


Adaugarea valorilor pentru o caracteristica

Pentru a adauga o valoare noua in Prestashop, in partea de sus, dreapta a paginii aveti un buton de Adaugare Valori.

 1. Alegeti Caracteristica. Din lista de caracteristici deja introduse in Prestashop, alegeti pe cea careia doriti sa ii dati noile valori.
 2. Valoare. Introduceti denumirea valorii dorite.
 3. URL-ul valorii. Optional, puteti adauga formatul specific al URL-ului acestei valori, la generarea blocului de navigare in straturi. In cazul in care acest camp este lasat gol, atunci Prestashop va folosi automat denumirea valorii.
 4. Titlu Meta. Optional, puteti adauga formatul specific pentru meta-titlu. In cazul in care acest camp este lasat gol, atunci Prestashop va folosi automat denumirea caracteristicii.
 5. Salveaza si apoi adauga o noua valoare. Pentru convenienta utilizatorilor, aceasta functie va permite sa salvati automat valoarea si sa incepeti configurarea unei noi valori pentru aceasi caracteristica.
 6. Salveaza. Dupa salvare veti fi redirectionat la lista de caracteristici a produselor.


Aplicarea caracteristicilor la produse in Prestashop.

Pentru a folosi caracteristicile si valorile nou adaugate in cadrul produselor, accesati produsul dorit din Catalog > Produse. In meniul din stanga din cadrul editarii produsului, alegati Caracteristici. Aici veti avea o lista cu toate caracteristicile din magazin si puteti selecta o valoare (din cele adaugate) pentru fiecare dintre ele.
In cazul in care aveti nevoie sa adaugati noi caracteristici sau valori, aveti si scurtaturi catre paginile respective.
De asemenea pot fi introduse valori personalizate pentru fiecare dintre caracteristici.
Odata configurate caracteristicile produsului, va trebui sa le salvati si vor fi vizibile pe pagina produsului respectiv, la sectiunea Tabel de Date.
Odata adaugate, valorile pot fi accesate din lista de caracteristici a produselor, dand click pe caracteristica dorita se va deschide lista cu valori care ii apartin. Aici, cu ajutorul butonului din partea dreapta ele pot fi modificate sau sterse.