Design Web

V-ati intrebat vreodata cat de important este designul unei pagini web? Designul sitului reprezinta unul dintre cei mai importanti factori pentru succesul afacerii dumneavoastra. Designul este ca si ambalajul unui produs, un design reusit atrage atentia vizitatorilor, le starneste interesul, in timp ce un design nepotrivit poate avea un efect negativ.


Elemente principale ce definesc un design web.

Responsive design

34% dintre vizitatorii online folosesc si dispozitive mobile (tablete, smart phone) pentru a accesa informatiile de pe internet. Design-ul creat se adapteaza acestora creand o experienta vizuala placuta, incredere si conversii.

Slidere si Imagini

O imagine spune cat o mie de cuvinte. De aceea este important ca imaginile folosite sa fie cat mai sugestive, sa incante si sa directioneze vizitatorii la locul potrivit.

Design pentru ROI

Design-ul web merge mana in mana cu marketingul si generarea de profit. Este imperativ ca un design sa contina elemente care atrag privirea si directioneaza vizitatorul la locul potrivit.

Optimizare Design

Orice design web trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare si pentru experienta utilizatorului. Incarcare rapida, evitarea folosiri de elemente ce nu pot fi indexate si altele.

Design atractiv.

Incarcarea paginii web in browser trebuie sa se intample intr-un timp cat mai scurt, astfel ca vizitatorul sa nu fie nevoit sa astepte pentru a vizualiza situl. Designul influenteaza timpul de incarcare, de aceea este important ca designul sa fie realizat respectand cativa parametrii bine stabiliti.
Grafica se foloseste, in principal, pentru imbunatatirea aspectului unui sit si cresterea atractivitatii acestuia. Se pot folosi diferite "forme" pentru a estetiza si personaliza situl dumneavoastra. Pentru un design atragator toate elementele componente trebuie sa aiba o continuitate, o simetrie, in caz contrar aspectul estetic al pagini ar putea sa lase de dorit sau chiar sa dezamageasca.
Se recomanda folosirea imaginilor/pozelor sugestive care sa simbolizeze, pe cat posibil tematica/subiectul principal al paginii respective. De asemenea se pot folosi si imagini animate care au un impact deosebit asupra unei pagini web daca sunt prelucrate cu finete si meticulozitate, dar sa nu uitam un lucru: dimensiunile mari ale acestor animatii pot duce la incarcarea indelungata a unei pagini mai ales daca utilizatorul foloseste un tip de conexiune inceata.

Designul trebuie sa starneasca curiozitatea vizitatorilor din prima clipa.

De aceea trebuie sa fie expresiv, "sa vorbeasca de la sine". Acesta este si motivul pentru care compania noastra ofera clientilor nostri designuri "simple" din puntul de vedere al navigarii dar "complexe" din puntul de vedere al mesajului promovat.

Navigare Usoara

Pentru un utilizator web, o navigare usoara inseamna: identificarea in cel mai scurt timp a informatiei cautate, sa necesite un efort minim din partea acestuia adcia fara ca acesta sa "oboseasca". Cei mai multi factori care induc utilizatorului aceasta "oboseala" sunt: structurarea necorespunzatoare, aglomerarea paginii cu prea multe informatii.

Marimea Paginii

Incarcarea paginii web in browser trebuie sa se intample intr-un timp cat mai scurt, astfel ca vizitatorul sa nu fie nevoit sa astepte pentru a vizualiza situl. Designul influenteaza timpul de incarcare, de aceea este important ca designul sa fie realizat respectand cativa parametrii bine stabiliti.


Ai nevoie de un magazin online care sa iti genereze mai mult profit? De Ce Noi?

  • Primesti un magazin online: "la cheie"
  • 10 articole scrise special pentru site-ul tau
  • Teme de sarbatori si schimbarea culorilor cu un singur click
  • Design Responsive pentru a avea clienti si de pe platforme mobile