Algoritmul Page Rankului

Algoritmul Page Rankului si functionarea acestuia

Page Rankul si functionarea acestuia este o tematica mult discutata in intermediul expertilor SEO.
La baza acestuia sta o formula matematica care la prima vedere pare foarte complicata, actualmente insa este chiar foarte simpla. Prima intrebare la care trebuie sa gasim raspunsul :

Ce este de fapt Page Rankul?
Page Rankul este metoda pe care motorul de cautare Google foloseste pentru a determina importanta sau relevanta unui sit. Ca sa nu intelegem gresit, Page Rankul constituie doar o parte a algoritmului pe care Google foloseste cand vine vorba de determinarea importantei sau a relevantei.
Page Rankul este afisat prin cadrul unui Toolbar, asa numitul google toolbar (pentru a afla mai mult despre folosirea Google toolbarului vezi pagina Google Toolbar explicat....)

Dupa instalarea Google Toolbarului vom observa ca Page Rankul afisat variaza intre 0 si 10 si la prima vedere pare a fi o scara logaritmica. Nu trebuie pierdut din vedere, ca Page Rankul nu spune nimic despre continutul, marimea sitului, limba in care a fost scrisa, sau textele folosite in partea de anchor a linkurilor, ceea ce trebuie inteles ca oriunde s-ar afla doua situri in doua limbi diferite, cu tematici diferite pot avea acelas Page Rank.

Definitie:
Am inceput sa folosim termeni tehnici si credem ca ar fi momentul propice pentru explicarea acestora.
PR: prescurtare pentru Page Rank - Page Rankul actual sau real al unui sit calculat de catre motorul de cautare Google. Vom vedea mai tarziu ca acesta de fapt variaza de la 0.10 pana la milioane.

Pr toolbar:reprezinta Page Rankul afisat de catre Google Toolbar, care afiseaza rezultatele pe o scara de la 0 la 10.
Backlink: in cazul in care un sit A contine o legatura (link) catre un sit B, de pe urma acestuia putem afirma ca situl B are un backlink de la situl A.

Ce este Page Rankul?

Page Rankul sau Pr poate fi definit prin "votul" unui sit acordat unui alt sit. Un link directionat catre o alta pagina de web poate fi considerat ca si un vot de suport pentru cel dintai.