Principii legate de Page Rank

Principii legate de Page Rank si cum directionam fluxul de Page Rank in beneficiul site-ului nostru.

  1. In cazul in care o pagina oarecare are o importanta mai mare atat pentru noi, cat si pentru vizitatori - va recomandam realizarea unei structuri interioare, unde fluxul de Page Rank va fi directionat catre pagina respectiva.
  2. In cazul in care aveti mai multe pagini de unde votati alte situri - folositi o structura interioara care sa balanseze fluxul de Page Rank pierdut, astfel partenerii Dvs. vor fi multumiti si nici situl Dvs. nu va avea de suferit.
Harta Sit sau Sitemap
Harta sitului poate fi benefic din doua puncte de vedere:
  1. In cazul in care un vizitator introduce un Url gresit cele mai multe situri vor afisa un mesaj de "404 eroare pe pagina" - de ce sa nu configuram serverul nostru in asa fel, incat, orice pagina scrisa gresit va redirectiona vizitatorul spre harta sitului. Acest lucru poate fi foarte benefic cand vine vorba de utilizator.
  2. Linkurile plasate de pe fiecare pagina in parte catre harta sitului va atrage dupa sine o crestere a voturilor interne, realizand o directionare corespunzatoare a fluxului de Pr in interiorul sitului.

Directionarea fluxului de Page Rank

Cei mai multi dintre noi vor parasi situl cu idea ca in cazul in care asa functioneaza lucrurile voi realiza o structura interioara in care fluxul de Pr este directionat spre pagina principala. in parte au dreptate, deoarece pagina cea mai importanta a unui sit este pagina principala, insa daca ne gandim logic, este imposibil sa inghesuim pe pagina principala toate subiectele, informatiile pe care dorim sa le dezbatem prin intermediul sitului nostru.

Concluzie generala despre Page Rank
Daca introduci o pagina noua sitului tau, Page Rankul general al sitului va creste de fiecare data cu 1.0 Daca vrei sa concentrezi fluxul de Pr catre o pagina sau mai multe pagini cu o importanta mai mare pentru vizitatorii tai, o stucturare interioara adecvata va realiza acest lucru.
Plasarea unor linkuri exterioare este singura modalitate de a ridica Page Rankul mediu al sitului tau.
Distributia Page Rankului in cadrul sitului depinde numai de tine si de structura pe care o alegi.
Odata cu plasarea unor linkuri catre alte pagini Page Rankul mediu al sitului tau descreste, iar modul de descrestere depinde in totalitate de noi.

Final:
Page Rankul pare a fi un lucru simplu, mai ales dupa intelegerea formulei de calcul al acestuia, insa daca ne imaginam ca pentru a obtine rezultate cat mai corecte pentru un sit, calculele trebuie multiplicate de milioane de ori ... pare totusi complicat.
Page Rankul reprezinta doar o fractiune dintre factorii pe care Google foloseste pentru a determina importanta unui sit.
in concluzie, nu va bateti capul prea mult cu Page Rank, mai ales ca incepand din 2004 Oct. Google da o importanta mai mare relevantei unei pagini si nu al Page Rankului acestuia.

Page Rankul reprezinta doar o parte mica cand vine vorba despre intelegerea functionarii motoarelor de cautare.